q Dette er «årets leketøy 2023», ifølge svenskene - LEMMY.no – leketøybransjens nye fagblad!
Følg oss på sosiale medier

PRISUTDELING

Dette er «årets leketøy 2023», ifølge svenskene 

Avatar photo

Publisert


MGAs «Miniverse Make It Mini Food Diner» fikk den gjeveste prisen.

Årets leketøy 2023 deles ut i Sverige av Lek-och Babybranschen, som er en bransjeorganisasjon for alle aktører på det svenske markedet for leker, spill, hobbyer, barne- og babyprodukter.

De beskriver «Årets leketøy» som «en prestisjetung pris som anerkjenner et leketøy som har utmerket seg gjennom kreativitet, lekeverdi og dens evne til å berike barns liv.»

Det er i alt hele ni priser, men kun én får hovedprisen, nemlig «Årets leketøy» – den viktigste av dem alle.

Vinneren, «Miniverse Make it Mini Food Diner» er, igjen ifølge organisasjonen, «et produkt som har inspirert barn over hele verden.»

– Make it Mini Food Diner er ikke bare et leketøy, hevder Alexandra Synnermark fra Glassbolaget D&S AB, juryleder for Årets leketøy.

Hun påstår at leken «gir en opplevelse som kombinerer de hotteste trendene på sosiale medier. Ved å integrere unboxing, miniprodukter og baking skapes det et sted hvor barn og unge kan lage sine egne små deilige bakverk».

Kombinasjonen av skapelse, lek og samleverdi gjør at «Make it Mini Food Diner» forventes å bli et favorittprodukt for mange. Det inspirerer til kreativitet og gir også unike muligheter til å dele kreasjoner via sosiale plattformer.

I tillegg til Årets leketøy, er dette de andre vinnerne:

Årets babyleketøy 2023: Windy Bums fra Proxy
Windy Bums er en sprettende gledesspreder som oppmuntrer barnet til å bevege seg og oppdage. I 30 sekunder hopper, fniser, raper, spretter og fiser denne myke kroppen, og får barnet til å le igjen og igjen. Juryen liker at dette fargerike myke leketøyet er testet fra 10 måneder og oppmuntrer lekende til barnets nysgjerrighet og oppdagelsesglede.


Årets småbarnsleke 2023: Lær å bygge aktivitetssett fra Plus-Plus

Dette er et underholdende og morsomt aktivitetssett med stor lekeverdi. De medfølgende kortene bestemmer hvilken aktivitet som skal gjøres. Blir det dominobrikker, bowling, telling, morsomme fjes eller kanskje bygge det høyeste tårnet? Juryen liker allsidigheten i aktivitetssettet og at de ulike aktivitetene garanterer mange timers morsom underholdning for både de yngre barna, men også eldre søsken og foreldre.

Årets førskoleleke 2023: Gabbys dukkehus fra LEGO

Her kan du bygge det velkjente dukkehuset, der Gabby og kattevennene hennes bor. Det er alt fra kjøkken til bad og musikkrom. På taket er det et festområde med et snurrende dansegulv. De ulike rommene er fylt med spennende detaljer og har høy spilleverdi. Juryen liker at du kan bygge Gabbys hus selv og deretter spille og gjenskape scener fra det populære showet.


Årets skolebarneleke 2023: Ami Ami’s Party Pal Feature Plush fra Jakks Pacific

Ami Amis er den neste store samlertrenden. Strikkede samlefigurer med temaer som musikk, nostalgi, dyr og mat. Søte, morsomme, sære, de vekker et stort «Want to Have» hos alle som ser dem. Denne Party Pal Feature Plush gjør hver dag til en fest! For hvem kan motstå musikken, bevegelsen og den sprayende konfettien? Juryen liker de strikkede Ami Amis, og at de handler om glede, og dette produktet er en ren gledesspreder.


Årets Arts & Craft 2023: Smoby Flower Market fra Simba Toys Nordic

Nå kan du lage dine egne blomster og buketter der kun fantasien setter grenser. Dette fantastiske settet inneholder over 100 tilbehør, som garanterer unike blomster i ulike modeller. Juryen liker muligheten til å lage blomster til å ha som pynt, gi bort som en unik gave eller lage din egen blomsterbutikk og leke blomsterhandler. Et morsomt håndverkssett som garantert vil vekke kreativiteten til mange barn.


Årets øko/miljø 2023: Gjenvinningsstasjon Aiden fra Kid’s Concept

Et fint og morsomt produkt som samtidig utdanner barna i resirkulering og miljøtenkning. På gjenvinningsstasjonen lærer du hvordan du sorterer søppel og viktigheten av en sirkulær livsstil. Juryen liker den fine kvaliteten på gjenvinningsstasjonen og at man kan lære opp barn til å være miljøbevisste på en leken måte.


Årets pulsforsterker 2023: Algbest i test fra BRIO

Nå kan du flytte hjem Sveriges mest populære TV-program, Best i test. Samle familie og venner og konkurrer mot hverandre i tonnevis av utfordrende tester, designet for å passe inn i hjemmemiljøet. Det kan være både rotete og utfordrende, men fremfor alt hysterisk morsomt. Juryen liker at spillet vil øke fantasien, kreativiteten og garantert heve pulsen til alle deltakerne.


Årets innovasjon 2023: Beast Lab fra Liniex


Verden har blitt rammet av et virus, håpet er at en vitenskapsmann kan skape et «monster» som kan redde verden. Her får du tre inn i rollen som banebrytende vitenskapsmann og via avanserte former skape «monsteret» som skal redde menneskeheten. Når du har skapt monsteret ditt etter mange forskjellige trinn og tillegg, utvikles personligheten til monsteret jo mer du leker med det. Juryen liker dette unike og spennende produktet som garantert vil vekke nysgjerrigheten for vitenskap og eksperimenter.


Fakta om prisutdelingen: Årets leketøy har blitt delt ut siden 1961 og har gjennom årene trukket oppmerksomhet til leker som har hatt en positiv innvirkning på barns lek og utvikling.

I år konkurrerte hele 59 leker om tittelen Årets leketøy.

Juryen har i år bestått av Alexandra Synnermark, juryleder, Olle Karlsson, Peter Wallskog, Gro Svendsen, Daniel Holmén, Daniel Åhlund og Malin Brewitz. (Malin er ny i årets jury.)

John Berge er fra Kristiansund. Han samlet på LEGO som barn og begynte igjen i 2020. Han er også storsamler av klassiske figurer basert på sine populærkulturelle helter innenfor film, serier og tegneserier. John har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Han står også bak fagbladene og nettsidene KINOMAGASINET og PRO AV MAGASINET. John startet JB Forlag på en av bursdagene sine, 26.10.1999. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

[custom-facebook-feed feed=1]

© Lemmy.no, Lemmy-figuren og Leketøymagasinet: 30.11.2022- dags dato 2024 JB FORLAG • Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse. Vi følger Vær varsom-plakatens regler. • Kontaktinformasjon: JB FORLAG, Halfdan Kjerulfs vei 6A, 1410 KOLBOTN • Telefon: 975 99 007 – 22 431 007. I redaksjonen: John Berge (ansvarlig utgiver og redaktør),Katrine Wang Svendsen (journalist & leketøyanmelder), Jon Smeland Olsen (journalist & leketøyanmelder) og Joakim Rekaa (journalist & leketøyanmelder). Design, foto og layout: Per Mork. Kreativ rådgiver: Geir Gerhard Greger. Maskotdesign etter en idé fra John Berge: Christian Høkaas. Webhotell hos Wican Gruppen. Stor takk til alle våre nye støttespillere og alle positive mennesker i leketøybransjen. Vi takker for tilliten og håper å vise oss den verdig. Har du lest alt dette? Da synes jeg du skal gi deg selv et klapp på skuldrene!

LEMMY LEKETØYMAGASINET er medlem av

Fagpressen