q Disney gir tegnefilmelskerne en drøm i oppfyllelse - LEMMY.no – leketøybransjens nye fagblad!
Følg oss på sosiale medier

FILMTRAILER

Disney gir tegnefilmelskerne en drøm i oppfyllelse

Avatar photo

Publisert

… og det kommer ganske sikkert en bråte med nye leketøy for den nye filmen – Ønske (Wish).

Disney-konsernet feirer sitt 100-årsjubileum med det de håper blir en «magisk tegnefilm».

Nå er den første smakebiten her på en musikal-tegnefilm som virker å ha elementer av de gode, gamle filmene.

Det dreier seg om Wish, som Disney lover skal komme «bare på kino» 22. november 2023.

Nå er det nemlig slutt på direkte på selskapets egen strømmetjeneste, Disney+, for storsatsinger, eller kun 30 dager på kino. Sistnevnte ble forsøkt med Encanto, Lightyear og Strange World, men dette var ikke lønnsomt for Disney.

Dermed får Wish, som skal gi oss nostalgiske tegnefilm-assosiasjoner, også en tradisjonell lansering. Vent derfor at den først kommer som digital film i februar 2024 og fysisk film i mars 2024.

Og, verdt å merke seg, er at filmen får en norsk tittel! Det er ikke ofte det skjer, i vår «internasjonale, nye verdensorden». Dermed blir tittelen på norsk Ønske. De som drømmer om, eller ønsker seg, mer norske titler har dermed fått ønsket oppfylt, i alle fall med én film.


Drømmer har vært en kjerne i Walt Disneys tegnefilmer siden starten. Ønske-stjernen er brukt i mange Disney-filmer.

«When you wish upon a star,» ble introdusert i den andre filmen, Pinocchio (1940), og senere brukt i filmer som Peter Pan, Lady and the Tramp og The Princess and the Frog. Hvordan ble det til at denne stjernen ble så viktig? Se, det skal Wish forsøke å gi oss svar på.

Wish er filmstudioets 62. helaftens animasjonsfilm i den imponerende rekken som startet med Snow White and the Seven Dwarfs i 1937.

Tegnestilen har klare trekk av Disneys klassiske, originale, håndholdte 2D-tegnefilmstil, men er en kominasjon av bruken av vannbaserte teknikker og dataanimasjon.

Det er likevel ingen tvil om, etter traileren å dømme, at filmen Wish oppfyller ønskene til de av Disney-fansen som har … ja, ønsket seg … flere filmer i stilen de ble så glade i, f.eks. på 90-tallet … eller filmene fra gullæraen de første tiårene av firmaets tegnefilm-periode.

Den helt nye musikalkomedien ønsker publikum velkommen til Rosas, et fantastisk land som ligger utenfor den iberiske halvøy. Traileren for Wish introduserer oss for 17 år gamle Asha (Ariana DeBose), den mektige kongen Magnifico (Chris Pine), Ashas kjæledyrgeit Valentino (Alan Tudyk) og «Star», en himmelsk ball av grenseløs energi som Ashas ønske kaller ned fra himmelen.

Traileren inneholder også et utdrag av sangen «This Wish», fremført av Ariana DeBose. Det er en av flere nye sanger skrevet av Julia Michaels og Benjamin Rice for filmen Wish.

«Vår heltinne, Asha, bor i Rosas, kjent som ønskenes rike,» uttaler regissør Chris Buck, som har laget filmen sammen med Fawn Veerasunthorn. «Folk kommer fra overalt for å gi sine ønsker til en magisk konge som lover å oppfylle sine dypeste ønsker – én dag i året. Bare han kan bestemme hvilke ønsker som skal gå i oppfyllelse og når.»

Veerasunthorn sier filmskaperne har latt seg inspirere av mange ikoniske filmer gjennom Disney Animations 100 år.

«Spesielt historier der vi utforsker kraften til noen med et ønske, kombinert med overbevisningen om å gjøre dette ønsket til virkelighet. Å kunne hedre denne arven med denne utrolige historien og disse fantastiske karakterene har vært en glede for hele teamet vårt.»

SE TRAILEREN HER:

John Berge er fra Kristiansund. Han samlet på LEGO som barn og begynte igjen i 2020. Han er også storsamler av klassiske figurer basert på sine populærkulturelle helter innenfor film, serier og tegneserier. John har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Han står også bak fagbladene og nettsidene KINOMAGASINET og PRO AV MAGASINET. John startet JB Forlag på en av bursdagene sine, 26.10.1999. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

[custom-facebook-feed feed=1]

© Lemmy.no, Lemmy-figuren og Leketøymagasinet: 30.11.2022- dags dato 2024 JB FORLAG • Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse. Vi følger Vær varsom-plakatens regler. • Kontaktinformasjon: JB FORLAG, Halfdan Kjerulfs vei 6A, 1410 KOLBOTN • Telefon: 975 99 007 – 22 431 007. I redaksjonen: John Berge (ansvarlig utgiver og redaktør),Katrine Wang Svendsen (journalist & leketøyanmelder), Jon Smeland Olsen (journalist & leketøyanmelder) og Joakim Rekaa (journalist & leketøyanmelder). Design, foto og layout: Per Mork. Kreativ rådgiver: Geir Gerhard Greger. Maskotdesign etter en idé fra John Berge: Christian Høkaas. Webhotell hos Wican Gruppen. Stor takk til alle våre nye støttespillere og alle positive mennesker i leketøybransjen. Vi takker for tilliten og håper å vise oss den verdig. Har du lest alt dette? Da synes jeg du skal gi deg selv et klapp på skuldrene!

LEMMY LEKETØYMAGASINET er medlem av

Fagpressen