q Finsk leketøygigant kjøpte svensk 70-årsjubilant - LEMMY.no – leketøybransjens nye fagblad!
Følg oss på sosiale medier

LEKETØY-LEVERANDØR

Finsk leketøygigant kjøpte svensk 70-årsjubilant

Avatar photo

Publisert

Tactic Games har kjøpt Plasto.

Selskapskjøpet vil forene to sterke aktører med lang erfaring i leketøysbransjen med røtter dypt i det nordiske verdigrunnlaget, noe som ytterligere vil styrke fremtiden for innenlandsk leketøysproduksjon, heter det i en pressemelding, lagt ut 29. april 2024.

I dag er det Exertis som har salgsrettighetene til Plasto. Det fremgår ikke av pressemeldingen om når eller hvorvidt Tactic, som i Norge driver under firmanavnet Chrom, skal ta inn produktene i sitt eget sortiment.

«Vi har fulgt Plastos virksomhet i lang tid og vi er glade for at vi nå kan være en del av Plastos fremtid. Plastos leker er mer enn bare leker – de spiller også en svært viktig rolle i å skape barndomsminner. Plasto-produkter passer derfor perfekt sammen med Tactics populære merker. Blant annet får Mölkky®, som allerede har blitt en internasjonal hit, og Alias ​​nå selskap av et kvalitetsmerke rettet mot de yngste i familien,» fastslår Lauri Nieminen, administrerende direktør i Tactic Games.

I tillegg til Ab Plasto Oy er også selskapets svenske datterselskap Plasto World of Entertainment AB inkludert i kjøpet. Begge selskapene blir offisielt en del av Tactic-gruppen 1.5.2024.

Plasto leketøyfabrikken fyller 70 år i 2024. Firmaet ble grunnlagt i 1954 og alle Plasto leker produseres fortsatt på Åland.

«Dette selskapskjøpet er en viktig milepæl for begge selskapene. Plastos produkter står for bærekraft og fungerer som en motkraft til slitasje-og-kast-kulturen i spill. Vi skal utvikle Plastos bærekraftige innenlandske barneprodukter, styrke det internasjonale salget og på den måten videreføre selskapets fine 70-årige tradisjon,» sier Lauri Nieminen videre i pressemeldingen.

Lauri Nieminen, CEO at Tactic Games. Foto: Linkedin/Privat.

«Jeg er en skrivende og fotograferende teddybjørn!» Lemmy er maskoten vår. Tross kort levetid er han allerede en fullvokst teddybjørn. Du kan kontakte ham på telefon 22 431 007 eller e-post her.

Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

[custom-facebook-feed feed=1]

© Lemmy.no, Lemmy-figuren og Leketøymagasinet: 30.11.2022- dags dato 2024 JB FORLAG • Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse. Vi følger Vær varsom-plakatens regler. • Kontaktinformasjon: JB FORLAG, Halfdan Kjerulfs vei 6A, 1410 KOLBOTN • Telefon: 975 99 007 – 22 431 007. I redaksjonen: John Berge (ansvarlig utgiver og redaktør),Katrine Wang Svendsen (journalist & leketøyanmelder), Jon Smeland Olsen (journalist & leketøyanmelder) og Joakim Rekaa (journalist & leketøyanmelder). Design, foto og layout: Per Mork. Kreativ rådgiver: Geir Gerhard Greger. Maskotdesign etter en idé fra John Berge: Christian Høkaas. Webhotell hos Wican Gruppen. Stor takk til alle våre nye støttespillere og alle positive mennesker i leketøybransjen. Vi takker for tilliten og håper å vise oss den verdig. Har du lest alt dette? Da synes jeg du skal gi deg selv et klapp på skuldrene!

LEMMY LEKETØYMAGASINET er medlem av

Fagpressen