q Kozmos ble til Ringo våren 2021 - LEMMY.no – leketøybransjens nye fagblad!
Følg oss på sosiale medier

LEKETØY-BRANSJEN

Kozmos ble til Ringo våren 2021

Avatar photo

Publisert

Med 200 butikker blir dette Norges største leketøykjede.

Nordic Toy Team i Drammen huser i dag tre kjeder innen butikkhandel med spill og leker. Det er Kozmos og Ringo i Norge, samt Lekextra i Sverige. Kjedehuset melder nå om endringer i det norske markedet.

– Vi er i dag rundt 50 Kozmos butikker og 150 Ringo-butikker i Norge, sier administerende direktør Gro Svendsen i Nordic Toy Team.

– Nå er det helt naturlig, og nødvendig å slå sammen til èn kjede og ett merkenavn i Norge. De 46 Lekextra butikkene i Sverige blir ikke påvirket i denne runden.

– Vi har siden 2017 hatt felles kjedekontor. Forbrukerkatalogene har også vært felles, mens sosiale medier som Facebook og Instagram har vært separate.

Videre sier Gro:

– I 2019 kjøpte vi opp 19 BR-butikker etter konkursen til Top Toy. Nå er tiden inne for å ta ytterligere et skritt videre. Ikke minst for å dra nytte av stordriftsfordelene i enda større grad enn hva vi gjør i dag.Ringo-merkenavnet har vært i markedet i nærmere 40 år og scorer høyt på alle kjennskapstester. Derfor er det naturlig å gå videre med dette. Responsen fra våre lokale kjøpmenn har vært udelt positiv, og de gleder seg til reisen videre.

Omprofileringen vil skje i løpet av sommeren/tidlig høst 2021.

– Det klarer vi fint, sier etableringssjef Morten Venstad i NTT.

– Vi skal i samarbeid med hver enkelt Kozmos-butikk få til en smidig omprofilering, og stå klar til det smeller med feiring i oktober. Jobben er allerede i gang. Ringo Voss er vår første butikk som omprofilerer fra Kozmos til Ringo. Dette skjer i sammenheng med at butikken blir nesten dobbelt så stor.

Generelt sett har pandemien med hjemmekontor, hjemmeskole, hjemmebarnehage og Norgesferie vært bra for leketøybransjen.

– 2020 ble et godt år med bla 50% omsetningsøkning i gjennomsnitt på alle våre butikker i juli mnd. 2021 har startet bra og vi har tro på en god sommer med familieferie i Norge denne sommeren også. I tillegg merker vi at kundene våre har blitt mye mer fokusert på å handle lokalt og at de ønsker å beholde det lokale tilbudet, forteller Gro.

– Nå gleder vi oss til å fremstå som èn merkevare og Norges største leketøykjede fra høsten 2021, avslutter Gro Svendsen.

Leketøykjeden Ringo ble etablert i 1982 og er i dag Nordens eldste leketøykjede. Kjeden har vært der for både dagens foreldre- og besteforeldregenerasjon.

Basert på en pressemelding 21.04.2021.

Likte du artikkelen?

Fortell dine venner, kolleger og konkurrenter! Del gjerne siden
via e-post eller på sosiale medier.

«Jeg er en skrivende og fotograferende teddybjørn!» Lemmy er maskoten vår. Tross kort levetid er han allerede en fullvokst teddybjørn. Du kan kontakte ham på telefon 22 431 007 eller e-post her.

Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

[custom-facebook-feed feed=1]

© Lemmy.no, Lemmy-figuren og Leketøymagasinet: 30.11.2022- dags dato 2024 JB FORLAG • Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse. Vi følger Vær varsom-plakatens regler. • Kontaktinformasjon: JB FORLAG, Halfdan Kjerulfs vei 6A, 1410 KOLBOTN • Telefon: 975 99 007 – 22 431 007. I redaksjonen: John Berge (ansvarlig utgiver og redaktør),Katrine Wang Svendsen (journalist & leketøyanmelder), Jon Smeland Olsen (journalist & leketøyanmelder) og Joakim Rekaa (journalist & leketøyanmelder). Design, foto og layout: Per Mork. Kreativ rådgiver: Geir Gerhard Greger. Maskotdesign etter en idé fra John Berge: Christian Høkaas. Webhotell hos Wican Gruppen. Stor takk til alle våre nye støttespillere og alle positive mennesker i leketøybransjen. Vi takker for tilliten og håper å vise oss den verdig. Har du lest alt dette? Da synes jeg du skal gi deg selv et klapp på skuldrene!

LEMMY LEKETØYMAGASINET er medlem av

Fagpressen