Følg oss på sosiale medier

PRODUKT-TEST

Rørleggeren ute på de sju hav

Avatar photo

Publisert

Hvis det er èn karakter som virkelig overlevde 80-tallet, så er det uten tvil Super Mario. 

Ikke en gang en grusom filmversjon av karakteren i 1993 klarte å ødelegge hans gode navn og rykte. Beviset på det er jo såklart The Super Mario Bros. Movie fra 2023, som omsatte for over 1,4 milliarder amerikanske dollar. Denne suksessen har ikke bare gitt ny gnist i Nintendos dataspill om denne italienske rørleggeren, men også i de spennende lekene.

The Super Mario DeLuxe Bowser’s Airship, som jeg og guttungen har intenst leket med i ukesvis, er rett og slett en propelldrevet festning, som også kan brukes som oppbevaringsplass for andre Super Mario-figurer og div. tilbehør. Den har autentiske lydeffekter og snurrende propeller som virkelig tirrer fantasien, og  guttungen var kjapp med å finne på egne lyder når han fløy rundt i stua med luftskipet i hendene. Den er utstyrt med både kanoner og funksjonelle hjul, og den inkluderer en fem centimeters Mario-figur som kan ta på seg rollen som kaptein på skuta.

Mario må ifølge historien erobre dette luftskipet for å stoppe invasjonen av The Mushroom Kingdom, og selveste sjefskurken Bowser. Hvordan denne historien utvikler seg derimot, må nok barna finne på selv. Dette lekesettet fungerer overraskende bra med andre Nintendo Super Mario-figurer av samme størrelse, og denne lekeopplevelsen er veldig vennlig for små barn helt ned til 3 år. Skipet bruker to stk. AAA- batterier, og selve byggingen av skipet tar i underkant av femten minutter, i alle fall for min seks-åring. En gøyal bonus var alle de kule klistremerkene som var med i pakken, for å gjøre skipet mer unik. Noe øvrig aldersgrense på denne leken er jaggu vanskelig å gjette på, men vi hadde en åtteåring på besøk, og det første han sprang til på guttungens rom var dette luftskipet. Med andre ord: Mario har aldri hatt noe øvrig aldersgrense. Alle som ble kjent med denne karakteren på 80- og 90-tallet vet det. Han er som en god vin, som blir bare bedre og bedre for hvert år. Bare spør Hollywood. Mario er kommet for å bli. 

Testet av Petter Aagaard (44) og Theon (6)

Produkt: Super Mario Bowsers Skip deluxe lekesett
Aldersgrense: 3 år
Produsent: Hasbro
Leverandør: Exertis

Konklusjon: Et veldig enkel leketøy å forholde seg til, med livlige detaljer som bringer frem glede og entusiasme for de aller minste. Fantasirik og fargerik. Kommer nok til å bli på lekerommet i flere år fremover. 

Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

[custom-facebook-feed feed=1]

© Lemmy.no, Lemmy-figuren og Leketøymagasinet: 30.11.2022- dags dato 2024 JB FORLAG • Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse. Vi følger Vær varsom-plakatens regler. • Kontaktinformasjon: JB FORLAG, Halfdan Kjerulfs vei 6A, 1410 KOLBOTN • Telefon: 975 99 007 – 22 431 007. I redaksjonen: John Berge (ansvarlig utgiver og redaktør),Christer Hansson (leketøyanmelder), Ole-Kristian Solberg Elden (leketøyanmelder)Katrine Wang Svendsen (leketøyanmelder), Jon Smeland Olsen (´leketøyanmelder) og Anne Helen Nygård Sørensen (leketøyanmelder). Design & layout: Per Mork. Korrekturleser: Geir Gerhard Greger. Maskotdesign etter en idé fra John Berge: Christian Høkaas. Webhotell hos Wican Gruppen. Stor takk til alle våre nye støttespillere og alle positive mennesker i leketøybransjen. Vi takker for tilliten og håper å vise oss den verdig. Har du lest alt dette? Da synes jeg du skal gi deg selv et klapp på skuldrene!

LEMMY LEKETØYMAGASINET er medlem av

Fagpressen