q SKUM-MELT GOD LEKE - LEMMY.no – leketøybransjens nye fagblad!
Følg oss på sosiale medier

PRODUKT-TEST

SKUM-MELT GOD LEKE

Avatar photo

Publisert

Da Prinsesse Leia sa i 1980: «Why You Stuck Up, Half Witted, Scruffy Looking, Nerf Herder!» og Han Solo svarte: «Who’s scruffy-looking?», så var det nok ingen av de som trodde at ordet Nerf skulle bli et av de mest populære begrepene 44 år senere, for barn i absolutt alle aldre.

Vel, dette er altså tilfelle, fordi Hasbro har tatt verden med storm med dette leketøyet som består for det meste av våpen som skyter ut skumpiler, eller «dart klips» som barna sier. Nerf er altså pistoler og geværer (eller som Hasbro kaller det: «blasters») som skyter ut skum-ammunisjon. Dette er virkelig en drøm for barnas fantasi, som ikke gjør vondt når du blir truffet. Tro meg, jeg har brukt min seks år gamle sønn som «target practice» i ukesvis!

Det har blitt hevdet at merkenavnet Nerf er et akronym for «non-expanding recreational foam». Norsk oversettelse: «ikke-ekspanderende fritidsskum». Om dette stemmer eller ikke, kan ikke undertegnede svare på, men med vår Nerf Elite 2.0 Double Punch blaster, så kan vi i alle fall bekrefte at dette er mer gøy enn det er lov å innrømme. Faktisk, når Theon blir truffet på låret, så får han latterkrampe istedet for å skrike av smerte, så noe er gjort rett her. Og det har nok noe med at Nerf-skummet dannes ved at polyesterharpiks reagerer med en annen forbindelse, mens det tilføres CO2-gass. CO2-gassen skaper så åpne lommer i polyuretanet, slik at materialet blir mykt og lett. Med andre ord, alle vinner. Den som skyter blir euforisk av å treffe fienden, og den som blir truffet begynner å le.

Det som er genuint med denne Double Punch er at den har to fat som raskt beveger seg fram og tilbake, og den har to 10-darts klips som lar deg fyre av 20 skumpiler med motorisert skyting for å avfyre skudd raskt gjennom de to sylindrene. Så når du er i ferd med å trekke av, så skyter den ut èn dart, og når de slipper taket, så skyter den ut enda en. En meget innovativ måte å skyte på. Blaster-pakken inkluderer 50 Nerf Elite-darter i to ulike farger. Hele ti stk. Nerf-darts kan også oppbevares øverst på toppen av geværet, og alt du trenger for å starte leken er å putte inn fire stk. AA-batteri. 

Akkurat denne versjonen av Nerf-blaster har visst skapt ekstra mye entusiasme den siste tiden på grunn av at den konkurrerer med populære Nerf Rapid Strike, som forøvrig er lik i størrelse. Kulene kommer ut utrolig fort, men husk, den er ikke helautomatisk, men det er nok noe av sjarmen med akkurat denne versjonen av leketøyet. Den er visuelt interessant å se på, og jeg må rose Hasbro for alle de barnevennlige fargene de alltid velger. Den bakre delen av geværet derimot føles litt kort for en voksen mann, men for et barn, så er den perfekt.

Testet av Petter Aagaard (44) og Theon Mortensen Aagaard (6)

Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

[custom-facebook-feed feed=1]

© Lemmy.no, Lemmy-figuren og Leketøymagasinet: 30.11.2022- dags dato 2024 JB FORLAG • Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse. Vi følger Vær varsom-plakatens regler. • Kontaktinformasjon: JB FORLAG, Halfdan Kjerulfs vei 6A, 1410 KOLBOTN • Telefon: 975 99 007 – 22 431 007. I redaksjonen: John Berge (ansvarlig utgiver og redaktør),Katrine Wang Svendsen (journalist & leketøyanmelder), Jon Smeland Olsen (journalist & leketøyanmelder) og Joakim Rekaa (journalist & leketøyanmelder). Design, foto og layout: Per Mork. Kreativ rådgiver: Geir Gerhard Greger. Maskotdesign etter en idé fra John Berge: Christian Høkaas. Webhotell hos Wican Gruppen. Stor takk til alle våre nye støttespillere og alle positive mennesker i leketøybransjen. Vi takker for tilliten og håper å vise oss den verdig. Har du lest alt dette? Da synes jeg du skal gi deg selv et klapp på skuldrene!

LEMMY LEKETØYMAGASINET er medlem av

Fagpressen