Følg oss på sosiale medier

LEKETØY-BRANSJEN

Slik er leketøybutikkenes retur- og prisgarantier

Avatar photo

Publisert

Kunder i en lekebutikk. Illustrasjonsfoto: John Berge, LEMMY.no ©

Men undersøkelsen utelot Yes! vi leker og Sprell.

«Slik tjener du store penger på å bytte julegaver», lød det hos TV 2.

TV 2 hjelper deg har gått gjennom ordningene for prismatch, bytte av varer og rett til å få pengene tilbake hos bokhandlere, lekebutikker, sports- og elektronikkjeder.

Ingen slår XXL. Sportskjeden XXL er absolutt best i klassen når det gjelder prisgarantier. Kan man kjøpe identisk vare i norske butikker til en lavere pris innen 30 dager etter kjøpsdatoen, betaler XXL differansen tilbake.

La oss så se på lekebutikkenes retur- og prisgarantier. Her lister TV 2 opp følgende:

Ringo har bytterett, men gir ikke mulighet til å få penger tilbake ved kjøp i butikk. 

Nettbutikken Jollyroom.no har prismatch mot norske butikker innen sju dager fra bestilling. Denne er utvidet til 31. januar 2023 for julevarer. Uåpnet produkt kan returneres innen 365 dager. Returfrakt må betales av kunden, alt fra 49 kroner til 399 kroner for ekstra store og tunge produkter.

Lekekassen har prismatch mot norske butikker innen sju dager fra bestilling. 14 dagers lovpålagt angrerett og kunden betaler returfrakt. På Lekekassen.no står det følgende: Vi tilbyr ikke bytte men håndterer denne som retur. Ved bytte gjør du selv en ny bestilling i nettbutikken. Den nye bestillingen blir en ny ordre som håndteres uavhengig av returforsendelsen. Du betaler selv returportoen på Post i butikk. Pakker som er sendt oss i oppkrav eller «mottaker betaler frakt» vil ikke bli hentet ut av oss. Husk å ta vare på returkvitteringen.

Lekia gir anledning til å bytte vare i butikkene. 14 dager lovpålagt angrerett i nettbutikk og 79 kroner i returfrakt.

Extra Leker bytter varer som er uåpnet i butikk. Har du kvittering kan du få pengene tilbake innen 14 dager fra kjøpsdato. 14 dager lovpålagt angrerett i nettbutikk og kunde betaler returfrakt.

Yes! vi leker (YVL) er ikke med i TV 2 sin oversikt. På forespørsel fra LEMMY.no svarte kjeden at de har innført felles bytteregler som er en del av kjedekonseptet og er derfor gjeldende for alle. Enkelte butikker kan, evt. ha regler som er bedre enn dette, men det gjelder i tilfelle kun i denne butikken. YVL forholder seg i utgangspunktet til kjøpslovens bestemmelser, men har utvidet dette som følger: En kunde kan bytte en vare inntil 30 dager etter kjøpsdato, utvidet til 15. januar 2023 for varer kjøpt i november/desember. YVL praktiserer at kundene kan bytte et produkt i en annen YES-butikk enn YES-butikken der det var kjøpt, selv om butikken der det byttes ikke fører denne varen. Forutsetningen er at denne varen er innenfor kjedens hovedkategorier og ikke klær, bøker etc. Kunden kan velge å få en tilgodelapp istedenfor bytte-i-annen-vare.

Sprell har ikke besvart LEMMYs forespørsel om deres regler, men på nettsiden står følgende: På Sprell.no følger vi Norsk angrerettlov. Du kan angre ditt kjøp hos oss innen 14 dager etter at pakken ble hentet på postkontor/utleveringssted. Du vil da få pengene du har betalt for varen tilbake. Merk at fraktkostnadene ikke refunderes. For å bruke angreretten må du returnere varene til Sprell.no per post, du må også legge ved returskjemaet i utfylt stand. Varer som returneres skal være ubrukt og i original uskadet emballasje. Produkter kjøpt på Sprell.no kan også byttes i våre Sprellbutikker. Forutsetningen er at du bytter varen innen 4 måneder etter at den er mottatt, at varen ikke er brukt, og at originalemballasjen ikke er skadet. Husk å ta med kvitteringen som fulgte med pakken når du bytter i butikk. Ved bytte i butikk kan du få en tilgodelapp eller en annen vare, men vi kan ikke gi tilbake pengene. Ønsker du penger tilbake, må du returnere varene til Sprell.no per post.

[custom-facebook-feed feed=1]

«Jeg er en skrivende og fotograferende teddybjørn!» Lemmy er maskoten vår. Tross kort levetid er han allerede en fullvokst teddybjørn. Du kan kontakte ham på telefon 22 431 007 eller e-post her.

Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

[custom-facebook-feed feed=1]

© Lemmy.no, Lemmy-figuren og Leketøymagasinet: 30.11.2022- dags dato 2024 JB FORLAG • Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse. Vi følger Vær varsom-plakatens regler. • Kontaktinformasjon: JB FORLAG, Halfdan Kjerulfs vei 6A, 1410 KOLBOTN • Telefon: 975 99 007 – 22 431 007. I redaksjonen: John Berge (ansvarlig utgiver og redaktør),Christer Hansson (leketøyanmelder), Ole-Kristian Solberg Elden (leketøyanmelder)Katrine Wang Svendsen (leketøyanmelder), Jon Smeland Olsen (´leketøyanmelder) og Anne Helen Nygård Sørensen (leketøyanmelder). Design & layout: Per Mork. Korrekturleser: Geir Gerhard Greger. Maskotdesign etter en idé fra John Berge: Christian Høkaas. Webhotell hos Wican Gruppen. Stor takk til alle våre nye støttespillere og alle positive mennesker i leketøybransjen. Vi takker for tilliten og håper å vise oss den verdig. Har du lest alt dette? Da synes jeg du skal gi deg selv et klapp på skuldrene!

LEMMY LEKETØYMAGASINET er medlem av

Fagpressen