Følg oss på sosiale medier

PRODUKT-TEST

Topp Titanic-sett

Avatar photo

Publisert

Basert på et av tidenes mest kjente skip og forlis er COBI her med et Titanic-byggesett. 

Skipet som på sin jomfrutur natten mellom 14-15. april 1912 kjørte rett inn i et isfjell og sank med både mannskap og passasjerer. 

Nå kan du i tryggheten av ditt eget hjem bygge Titanic i all sin prakt uten fare for at det skal synke ved første mulighet (så lenge du holder det unna vann).

Brikkene og byggeplatene kommer i store nummererte poser som tidligere, og det er fortsatt ikke noe oversiktlig system på hvor brikkene du trenger ligger hen. Bruksanvisningen er litt klønete, men er tydeligere i printen og mer oversiktlig enn tidligere.

Det jeg stusset mest på er hvorfor jeg blir bedt om å bygge skipet på én måte, for så å ta bunnen totalt fra hverandre for å endre på skroget. 

Dette virker ganske merkelig og ikke så veldig produktivt, og sitter dermed igjen med flere løse deler enn det jeg trodde jeg kom til å gjøre i utgangspunktet.

Det tauet som følger med for å holde mastene oppe var ikke fullt så enkelt å feste og flagret for det meste i vinden uten noen ordentlige festepunkter.

Totalt sett ser COBI sitt Titanic-sett så autentisk ut som mulig tatt i betraktning av at designet er basert på gamle bilder og dokumentasjon om skipet som i dag ikke eksisterer. 

Byggetid: 2 timer og 30 minutter. Et ganske stort sett med mange brikker samt en stor bruksanvisning som kan gjøre det til en liten tålmodighetstest å bygge alt i en sitting.

Aldersgrense: 7+. Ikke fullt så utfordrende å bygge, men heller tidkrevende, samt mange små deler som lett kan gå tapt om man ikke har tunga rett i munnen.

Brikker: 960

Lekeverdi: 4

Montering: 4

Slitestyrke: 6

Kvalitet: b

Totalkarakter: 5

Konklusjon: COBI sitt Titanic-byggesett er god verdi for pengene og tro mot originalen. På toppen av det hele er settet rimelig sammenlignet med LEGO sin versjon som koster sju-åtte ganger så mye.

Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

[custom-facebook-feed feed=1]

© Lemmy.no, Lemmy-figuren og Leketøymagasinet: 30.11.2022- dags dato 2024 JB FORLAG • Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse. Vi følger Vær varsom-plakatens regler. • Kontaktinformasjon: JB FORLAG, Halfdan Kjerulfs vei 6A, 1410 KOLBOTN • Telefon: 975 99 007 – 22 431 007. I redaksjonen: John Berge (ansvarlig utgiver og redaktør),Katrine Wang Svendsen (journalist & leketøyanmelder), Jon Smeland Olsen (journalist & leketøyanmelder) og Joakim Rekaa (journalist & leketøyanmelder). Design, foto og layout: Per Mork. Kreativ rådgiver: Geir Gerhard Greger. Maskotdesign etter en idé fra John Berge: Christian Høkaas. Webhotell hos Wican Gruppen. Stor takk til alle våre nye støttespillere og alle positive mennesker i leketøybransjen. Vi takker for tilliten og håper å vise oss den verdig. Har du lest alt dette? Da synes jeg du skal gi deg selv et klapp på skuldrene!

LEMMY LEKETØYMAGASINET er medlem av

Fagpressen