q Trygg seier med denne i hus - LEMMY.no – leketøybransjens nye fagblad!
Følg oss på sosiale medier

PRODUKT-TEST

Trygg seier med denne i hus

Avatar photo

Publisert

Er ditt barn på utkikk etter noe som er litt annerledes, men likevel gjenkjennelig? Dette er løsningen.

Clementoni Mechanics har med seg essensen av LEGO-bygging, men i en helt annen design. Lekenheten er like robust som en ferdiglaget racerbil, som i dette tilfellet er en funky Lamborghini. Dette er altså et modellbil byggesett fra Clementoni Science & Play, og den er perfekt for enhver bil- og spesielt Lamborghini- entusiast. Den har over 270 komponenter, og man får muligheten til å sette sammen sin egen realistiske modell av den populære Lamborghini Huracán STO. Den har styrbare hjul og en meget smidig kropp, og dette byggesettet vil skape entusiasme og moro for de fleste barn, men den er litt vanskelig å bygge alene for en åtte-åring, så her må nok foreldre sitte vedsiden av å hjelpe til.

Når de derimot etterhvert knekker koden, så får de lært mer om hemmelighetene bak mekanikk og ingeniør-kunst. Det er jo en kunstform som er i ferd med å dø ut. Settet inneholder veldig fine instruksjoner for å lage modellen, og med en kjempesmart gratis-app kan man følge 30 interaktive instruksjoner for en mer detaljert oversikt av framgangsmåtene. Dette er sterkt anbefalt å laste ned.

Denne byggingen vil så klart ta litt tid, så gjerne sett av fem timer en ettermiddag/kveld, med en god pause midt inni. Bilen er 45 cm lang, 31 cm bred, og 7 cm høy, så den har en formidabel størrelse, som trenger en god plass på lekerommet. Leken er overraskende billig (under 600 kroner), og det er en fin pris for en bil som både er fin å se på, og ikke minst, gøyal å leke med. 

Testet av Petter Aagaard (44) og Theon Mortensen Aagaard (6)

Produkt: Mechanics Lamborghini Huracán Sto
Aldersgrense: 8 år
Produsent: Clementoni
Leverandør: Exertis

Konklusjon: Dette er altså en kreativ leke som vinner på sjarm, men som er litt over gjennomsnittet vanskelig å bygge alene for en 8-åring, men hvis barnet bygger den sammen med sin far eller mor, så kommer man lettere i mål. Det er kanskje det som er meningen også.

Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

[custom-facebook-feed feed=1]

© Lemmy.no, Lemmy-figuren og Leketøymagasinet: 30.11.2022- dags dato 2024 JB FORLAG • Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse. Vi følger Vær varsom-plakatens regler. • Kontaktinformasjon: JB FORLAG, Halfdan Kjerulfs vei 6A, 1410 KOLBOTN • Telefon: 975 99 007 – 22 431 007. I redaksjonen: John Berge (ansvarlig utgiver og redaktør),Katrine Wang Svendsen (journalist & leketøyanmelder), Jon Smeland Olsen (journalist & leketøyanmelder) og Joakim Rekaa (journalist & leketøyanmelder). Design, foto og layout: Per Mork. Kreativ rådgiver: Geir Gerhard Greger. Maskotdesign etter en idé fra John Berge: Christian Høkaas. Webhotell hos Wican Gruppen. Stor takk til alle våre nye støttespillere og alle positive mennesker i leketøybransjen. Vi takker for tilliten og håper å vise oss den verdig. Har du lest alt dette? Da synes jeg du skal gi deg selv et klapp på skuldrene!

LEMMY LEKETØYMAGASINET er medlem av

Fagpressen