q Her er årets leketøy 2022 i Sverige - LEMMY.no – leketøybransjens nye fagblad!
Følg oss på sosiale medier

PRISUTDELING

Her er årets leketøy 2022 i Sverige

Avatar photo

Publisert

Wiltopia - Dyrepleiestasjon, 71007 fra Playmobil er «Årets leketøy» i Sverige.

Bransjeorganisasjonen Lek & Babybranschen – som utgir bransjebladet Lek&Babyrevyn – kårer hvert år «Årets leketøy» i ulike kategorier. Her er de åtte 2022-vinnerne.

I en pressemelding fremgår det at Playmobil fikk årets gjeveste pris, nemlig hovedprisen «Årets leketøy», med Wiltopia – Dyrepleiestasjon, 71007.

I tillegg til å vinne Årets leketøy i Sverige, har Playmobils serie Wiltopia også vunnet priser i tilsvarende konkurranse i både Nederland og Belgia, og er også nominert i «årets leketøy»-konkurransen i USA.

«Vi har fantastiske vinnere i alle klasser og er sikre på at produktene vil stå høyt på mange barns juleønskelister,» heter det videre i pressemeldingen fra bransjeorganisasjonen.

Årets leketøy skal, ifølge kriteriene, skape fokus på bransjen, oppfylle krav og standarder om sikkerhet og produksjon, være av god kvalitet og ha høy lekeverdi. Det kan helst være en nyhet eller ha skapt en nyvåknet interesse.

Lek & Babybranschen opplyser at 39 produkter ble tatt inn til vurdering for 2022-prisene. Der er opp til distributører og produsenter selv å sende inn leketøy som skal vurderes av en fagjury, bestående av seks personer, herav den norske Nordic Toy Team/Ringo-direktøren Gro Svendsen.

Det koster 3.000 svenske kroner å melde på et produkt, som ideelt sett skal sendes i et eksemplar til Lek & Babybranschen. Alle kategorivinnere må betale 5.000 kroner og hovedprisen må betale 15.000 kroner. Pengene skal brukes på pressemeldinger og annen mediepåvirkning.

Her er den komplette vinnerlisten!

Wiltopia – Dyrepleiestasjon, 71007 fra Playmobil

Årets leketøy

Wiltopia – Dyrepleiestasjon, 71007 fra Playmobil

Et helt nytt konsept, laget av slitesterke materialer og med stor lekeverdi! Juryen elsker regnskogstemaet, som øker kunnskapen og bevisstheten om dyr og planter i Amazonas. Animal Care Station inneholder en rekke tilbehør og vil inspirere barn i alle aldre til mange timers lek. Å ta vare på planeten vår er viktig, og dette flotte lekesettet oppmuntrer til et grønnere tankesett og bidrar til å utvikle empati og kunnskap om dyr.

Andre nominerte: Rescue Hybrids, Fire Tanker, Simba Toys Nordic og Purrfect Dollhouse, Maki

Adaptive Costumes Bumblebee Adaptive Rullestoltrekk fra Jakks Pacific

Årets innovative leketøy

Adaptive Costumes Bumblebee Adaptive Rullestoltrekk fra Jakks Pacific

Et inspirerende maskeradekostyme som står for inkludering! Juryen elsker at dette produktet åpner for nye måter å inkludere flere barn i maskerade- og utkledningskategorien. Lek er en viktig måte for barn å lære om verden og lære å forholde seg til andre. Dette fine maskeradekostymet gjør at flere barn kan være med å leke og føle seg involvert på like vilkår. En sann innovasjon.

Andre nominerte: Mama Surprise, Proxy og Moji, Liniex Aps

Årets småbarnsleke

Fisher-Price 2-sidig Steady Speed ​​​​Walker fra Mattel

En allsidig lære-å-gå-bil med aktiviteter og mye å oppdage fra alle kanter. Juryen liker at hjulene kan bremses, det interaktive dashbordet og at det i tillegg er utstyrt med Fisher Price Smart Stages Technology, som gjør at det vokser med barnet. Dette er en morsom og lærerik leke som barnet kan ha glede av fra 6 måneder til 3 år.

Andre nominerte: The Clubhouse Playset, Proxy and Mind Lil Minds, Breathing Meditation Buddy, Tildas Group

Hideaway Pets Brannhund fra Martinex

Årets førskoleleke

Hideaway Pets Brannhund fra Martinex

En myk og kosete dalmatiner som skjuler et leketelt i seg selv. Juryen liker kombinasjonen av kosedyr og pop-up telt. Her er alle muligheter, fra å leke brannstasjon med brannhunden din, til å krype inn i leketeltet og bare ha en koselig stund med kosedyret ditt. En innovativ kombinasjon med høy spilleverdi.

Andre nominerte: The Clubhouse Playset, Proxy and Mind Lil Minds, Breathing Meditation Buddy, Tildas Group

Xtreme Bots Charlie the Astronaut fra Amo Toys

Årets skolebarn-leke

Xtreme Bots Charlie the Astronaut fra Amo Toys

Hvem vil ikke lære mer om verdensrommet? Juryen liker denne kule roboten som lærer bort fakta om verdensrommet på en spennende måte. Charlie kan programmeres til å utføre ulike bevegelser, men kan også lære spennende fakta om vårt solsystem, teleskoper og satellitter samt universets hemmeligheter med kometer, fremmede galakser og sorte hull. Når du føler deg komplett, kan du teste hva du kan gjøre i 2 forskjellige spill.

Andre nominerte: Porsche Taycan Turbo S, Proxy og Dissect It Salamander, Martinex

Bingle Bands Deluxe Starter Studio fra Liniex

Årets kunst og håndverk-leke

Bingle Bands Deluxe Starter Studio fra Liniex

Et inspirerende sett for å lage dine egne armbånd. Juryen liker hvor enkelt det er å lage armbånd av skinnende perler. Dette er årets smykketrend hvor du kan lage stilige armbånd til deg selv og vennene dine.

Andre nominerte: Spirograph Animator, Martinex og Puzzle By Number Space, Plus-Plus

BeKind Dolls Brianna, Animals are my Friends fra Simba Toys Nordic

Årets øko/miljø-leke

BeKind Dolls Brianna, Animals are my Friends fra Simba Toys Nordic

En dukke med miljøtenkning på alle nivåer. Juryen liker at dukken og alt tilbehør er laget av miljøvennlige materialer. Hele serien formidler budskapet om positivitet, miljøbevissthet og empati. Brianna oppmuntrer også til kreativitet, og du kan designe vesken hennes med de medfølgende stoffene eller bruke ditt eget stoff du har hjemme.

Andre nominerte: Blue Marine leker Hinkset, Dantoy og Ladestasjon, Viking Toys AB

gabots figur Hyrobot (energikjerne) fra Proxy

Årets «Pulshöjare»

Gigabots figur Hyrobot (energikjerne) fra Proxy

Montera sammen din robotfigur. Juryn liker at alle deler brukes og at Hyrobot blir hele 33 cm. Bygg sammen din handlingsfigur og se ut på kule også med dine venner, det er bare fantasien som setter grenser for hva som skal hende.

Øvrige nominerte: Cats VS Pickles, Martinex og Rock N Rollerskate – Rainbow Riley, Jakks Pacific

John Berge er fra Kristiansund. Han samlet på LEGO som barn og begynte igjen i 2020. Han er også storsamler av klassiske figurer basert på sine populærkulturelle helter innenfor film, serier og tegneserier. John har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Han står også bak fagbladene og nettsidene KINOMAGASINET og PRO AV MAGASINET. John startet JB Forlag på en av bursdagene sine, 26.10.1999. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

[custom-facebook-feed feed=1]

© Lemmy.no, Lemmy-figuren og Leketøymagasinet: 30.11.2022- dags dato 2024 JB FORLAG • Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse. Vi følger Vær varsom-plakatens regler. • Kontaktinformasjon: JB FORLAG, Halfdan Kjerulfs vei 6A, 1410 KOLBOTN • Telefon: 975 99 007 – 22 431 007. I redaksjonen: John Berge (ansvarlig utgiver og redaktør),Katrine Wang Svendsen (journalist & leketøyanmelder), Jon Smeland Olsen (journalist & leketøyanmelder) og Joakim Rekaa (journalist & leketøyanmelder). Design, foto og layout: Per Mork. Kreativ rådgiver: Geir Gerhard Greger. Maskotdesign etter en idé fra John Berge: Christian Høkaas. Webhotell hos Wican Gruppen. Stor takk til alle våre nye støttespillere og alle positive mennesker i leketøybransjen. Vi takker for tilliten og håper å vise oss den verdig. Har du lest alt dette? Da synes jeg du skal gi deg selv et klapp på skuldrene!

LEMMY LEKETØYMAGASINET er medlem av

Fagpressen