Følg oss på sosiale medier

FILM-LEKETØY

Promoterer ny Asterix & Obelix-film med leketøy

Avatar photo

Publisert

Playmobil-utstillingen hos Nordisk Film kino Saga.

De nye Playmobil-leketøyene får skinne fra glassmonter hos Saga kino i Oslo. Over 170 norske kinoer lanserer den nye franske storfilmen.

I Norge har distributøren, Another World Entertainment, hatt førpremiere på Asterix & Obelix i dragens rike – og bruker assosiasjonene til tegneseriealbumene og nye leketøy for alt det er verdt.

Asterix & Obelix i dragens rike har norgespremiere 17.02.2023.

Hos Nordisk Film kino Saga i Oslo er det stilt ut helt nye Asterix-leketøy fra Playmobil til glede for kinokundene og fans. Etter noen ukers utstilling der, og hos ODEON kino Oslo, får to heldige vinnere de komplette settene. Dette takket være filmdistributørene samarbeid med Playmobil.

(LEMMY er begeistret for disse lekene og har skrevet om de før. Les saken her.)

– Vi er veldig glade for samarbeidet med Playmobil, sier Marius Olsen hos Another World Entertainment i en kommentar.

– Dette er en utmerket plass for synlighet av filmen og varemerket. Alle som skal inn på kinoen må forbi denne utstillingen. Og vi ser hvordan både store og små stopper opp og ser på denne kjente signaturfesten til Asterix og Obelix som er i slutten av hver eneste serie og film. Da blir det fest, og det er villsvin og drikke på menyen, forteller Marius Olsen til LEMMY.

– Vi så også hvordan barn tok seg god tid til så se på de fine figurene og alle detaljene. Hele denen Landsby banketten består av 310 deler. Så jeg tror dette blir en ettertraktet premie hos både fans og unge. Vi hadde det også gøy med monteringen, og jeg må være ærlig innrømme at jeg synes det har blitt for lenge siden jeg lekte med Playmobil. Så dette var gøy!

Marius Olsen (t.v.) og Ketil Sveen fra Another World Entertainment monterte Playmobil-utstillingen hos Nordisk Film kino Saga.

I løpet av de 24 siste årene har det blitt laget fem helaftens spillefilmer om de franske tegneserieheltene Asterix og Obelix. I Asterix & Obelix i dragens rike er alle skuespillerne fra de forrige filmene skiftet ut. I de to første filmene i filmserien spilles hovedpersonene Asterix og Obelix av skuespillerne Christian Clavier og Gérard Depardieu. Depardieu er den eneste skuespilleren som dukket opp i alle fire filmene, mens Clavier som ble erstattet av Clovis Cornillac for den tredje filmen og av Edouard Baer for den fjerde. I Asterix & Obelix i dragens rike er det Guillaume Canet som tolker Asterix og Gilles Lellouche er hans trofaste venn Obelix.

Zlatan Ibrahimovic som Cæsars store hærfører Caius Antivirus.

Fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic er også med i filmen, i sin skuespillerdebut, i rollen som den romerske krigeren Caius Antivirus.

– I siste time fikk vi Zlatan til å dubbe seg selv for de skandinaviske landene. Det har blitt skikkelig kult, forteller Marius Olsen hos Another World Entertainment, til LEMMYs søstermagasin, KINOMAGASINET.

– Lanserer dere med norsk dubb og en originalversjon på fransk med tekster?

– Vi lanserer Asterix & Obelix i Dragens rike med norsk dubb og norske undertekster som går ut til alle kinoer. Også lanserer vi med original tale og norske undertekster til de som ønsker denne i tillegg. Asterix & Obelix har et bredt publikum som er spredd over flere generasjoner og mange fans. Vi har allerede fått mange positive tilbakemeldinger på at det er ute en originalversjon til filmen, svarer Olsen.

Lanseringen hos norske kinoer er svært stor. – Vi har i skrivende stund 170 kinoer med til premiere, men det kommer flere bookinger hver eneste dag, sier Olsen.

Obelix (t.v.) og Asterix.

Asterix og Obelix er en fransk live-action film-franchise, basert på tegneserieserien med samme navn av de franske tegneseriekunstnerne Albert Uderzo og René Goscinny. Serien inkluderer fire kinoutgitte filmer. Akkurat som tegneseriene fokuserer filmene på eventyrene til Asterix og Obelix, to gallere i det romersk-okkuperte Europa. Ved hjelp av en trylledrikk som forårsaker overmenneskelig styrke, klarer Gallias lille landsby å motstå Roma. I alt finnes det mange flere filmer og andre medieversjoner: 18 filmer, 15 brettspilll, 40 videospill og en underholdningspark i Frankrike.

Tegneserien debuterte 29.10.1959 i bladet Pilote som Astérix og Astérix le Gaulois. René Goscinny døde 5.11.1977 (i en alder av 51 år), mens Albert Uderzo døde 24.03.2020 (i en alder av 92 år). Uderzo fortsatte serien etter Goscinnys død og laget sitt siste album i 2019, som ble album nummer 38. Etter det er serien videreført av Jean-Yves Ferri (manus) og Didier Conrad (tegninger).

Obelix (t.v.) og Asterix er meget langt hjemmefra i dette nye filmeventyret. Denne gangen har de tatt Silkeveien helt til Kina.

LES MER OM PLAYMOBIL HER:

John Berge er fra Kristiansund. Han samlet på LEGO som barn og begynte igjen i 2020. Han er også storsamler av klassiske figurer basert på sine populærkulturelle helter innenfor film, serier og tegneserier. John har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Han står også bak fagbladene og nettsidene KINOMAGASINET og PRO AV MAGASINET. John startet JB Forlag på en av bursdagene sine, 26.10.1999. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

[custom-facebook-feed feed=1]

© Lemmy.no, Lemmy-figuren og Leketøymagasinet: 30.11.2022- dags dato 2024 JB FORLAG • Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse. Vi følger Vær varsom-plakatens regler. • Kontaktinformasjon: JB FORLAG, Halfdan Kjerulfs vei 6A, 1410 KOLBOTN • Telefon: 975 99 007 – 22 431 007. I redaksjonen: John Berge (ansvarlig utgiver og redaktør),Christer Hansson (leketøyanmelder), Ole-Kristian Solberg Elden (leketøyanmelder)Katrine Wang Svendsen (leketøyanmelder), Jon Smeland Olsen (´leketøyanmelder) og Anne Helen Nygård Sørensen (leketøyanmelder). Design & layout: Per Mork. Korrekturleser: Geir Gerhard Greger. Maskotdesign etter en idé fra John Berge: Christian Høkaas. Webhotell hos Wican Gruppen. Stor takk til alle våre nye støttespillere og alle positive mennesker i leketøybransjen. Vi takker for tilliten og håper å vise oss den verdig. Har du lest alt dette? Da synes jeg du skal gi deg selv et klapp på skuldrene!

LEMMY LEKETØYMAGASINET er medlem av

Fagpressen