Følg oss på sosiale medier

PRODUKT-TEST

COBI F-16: Imponerende lik virkelighetens fly

Avatar photo

Publisert

Med sin Armed Forces-serie som byggesett leverer COBI en modell av jagerflyet F-16 som bærer imponerende likheter og kvaliteter til originalen.

Det som er godt dokumentert er at LEGO er svært beskyttende over sitt primære publikum som i bunn og grunn er barn. Derfor vil man aldri se byggesett basert på hverken militære kjøretøy eller våpen, fordi dette anses av LEGO som altfor makabert og voldelig.

Det er her COBI etablerer seg i sin egen nisje med byggesett som tilfredsstiller en gruppe med byggere og samlere som er høyst interessert i krigskjøretøy. 

Det er ikke noen tvil om at konstruksjonen er solid. Her sitter delene som støpt og det er åpenbart at dette kommer til å holde godt i all tid fremover uten at det faller fra hverandre

Det introduseres også noen små problemer underveis i byggingen. Mange av delene er såpass harde å sette sammen at det fort ble en utfordring å både sette alt sammen, men også å ta det fra hverandre.

For dette er et moment som irriterte og frustrerte meg aller mest, nemlig bruksanvisningen. Sidene var uklare, og uoversiktlige noe som gjorde det vanskelig å se hvilken brikke som var den neste i puslespillet. Jeg måtte flere ganger ta ting fra hverandre, fordi jeg hadde bygget feil og det var en voldsom kamp hver gang.

Det er ikke lett for meg å si om min bruksanvisning hadde dårlig trykk eller om det er slik alle er, men dette er i det minste noe som har forbedringspotensial.

Tidligere minnet COBI sine minifigurer mer på sin hovedkonkurrent LEGO med kun en distinkt nese og det mer voksne militær-temaet som skilte dem. 

Nå er figuren helt annerledes fra da jeg sist stiftet bekjentskap med COBI. Figuren er blitt tynnere enn tidligere og ligner nå betydelig mer på det figuren etterligner – nærmere bestemt et menneske.

Med endringene dukker det opp noen nye utfordringer og kompatibiliteten med LEGO brikker er blitt dårligere. Det er nå helt umulig for en COBI-figur å sitte stødig på en byggeplate siden beina ikke lenger innehar funksjonaliteten til å feste dem i knottene som stikker ut fra byggeplaten.

Dette er noe som kan returnere i fremtiden, men da må sannsynligvis figuren øke i størrelse og det er naturligvis lite ønskelig.

Det var ikke lett å få satt minifiguren inn i jagerflyets cockpit heller. Det var trangt, spesielt om man også ville putte på slangen til oksygentilførselen som er på innsiden.

Alt i alt scorer COBI høyt på realisme ved å gi ut et byggesett som er såpass tro mot originalen på alle måter. Konstruksjonen er bunnsolid og når du først har satt sammen alt er det nærmest umulig for jagerflyet å falle fra hverandre.

COBI har dog fortsatt et lite stykke å gå når det kommer til byggeopplevelsen som oppleves i sin helhet svært knotete og uoversiktlig. Bruksanvisningen har uklare instrukser. Fargene går rett og slett i hverandre og gjorde det til litt av en oppgave å holde styr på hvilken brikke som hørte til hvor.

BYGGETID: Ca. HALVANNEN time. 
Settet kommer i to store nummererte poser og kan oppleves litt uoversiktlig til tider. Bortsett fra det er byggingen ganske lineær og uten klistremerker som tar opp mye av tiden. 415 brikker.

Aldersgrense: 9+
Når man først er i gang går byggingen som smurt, selv om en litt dårlig print på bruksanvisningen kan by på litt utfordringer som fører til at man må ta ting fra hverandre, og det er ikke alltid så lett.

Lekeverdi: 6

Montering: 3

Slitestyrke: 6

Kvalitet: 6

Konklusjon:
COBI sin tolkning av et F-16 jagerfly er imponerende lik sin virkelige motpart. Dette er et byggesett med fine detaljer og solid konstruksjon både for byggere, men også samlere.

Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

[custom-facebook-feed feed=1]

© Lemmy.no, Lemmy-figuren og Leketøymagasinet: 30.11.2022- dags dato 2024 JB FORLAG • Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse. Vi følger Vær varsom-plakatens regler. • Kontaktinformasjon: JB FORLAG, Halfdan Kjerulfs vei 6A, 1410 KOLBOTN • Telefon: 975 99 007 – 22 431 007. I redaksjonen: John Berge (ansvarlig utgiver og redaktør),Christer Hansson (leketøyanmelder), Ole-Kristian Solberg Elden (leketøyanmelder)Katrine Wang Svendsen (leketøyanmelder), Jon Smeland Olsen (´leketøyanmelder) og Anne Helen Nygård Sørensen (leketøyanmelder). Design & layout: Per Mork. Korrekturleser: Geir Gerhard Greger. Maskotdesign etter en idé fra John Berge: Christian Høkaas. Webhotell hos Wican Gruppen. Stor takk til alle våre nye støttespillere og alle positive mennesker i leketøybransjen. Vi takker for tilliten og håper å vise oss den verdig. Har du lest alt dette? Da synes jeg du skal gi deg selv et klapp på skuldrene!

LEMMY LEKETØYMAGASINET er medlem av

Fagpressen