Følg oss på sosiale medier

PRODUKT-TEST

Produkt-test: Klassisk 50 års jubilant – 1974 Opel Manta A GT

Avatar photo

Publisert

Manta-mania inntar byggesettverdenen med COBI sitt byggesett av en europeisk klassiker. 

Mange bilelskere har lenge drømt om å eie et strøkent eksemplar av en Opel Manta fra 70-tallet.

Nå har alle muligheten til å oppfylle drømmen, selv hvis det er i et litt mindre format. Med en 1:12 modell bestående av 1940 deler, skaper COBI et virkelighetsnært byggesett av den populære varianten Opel Manta A 1974 GT/E

Byggesettet holder en høy kvalitet. Delene er laget av slitesterkt materiale, og tåler å bli håndtert med frustrerte, irriterte og utålmodige fingre. Byggeprosessen er ganske intuitiv med detaljerte, stegvise instrukser som gjør byggingen overkommelig for både erfarne og uerfarne byggere. Delene er fordelt på seks større poser som representerer forskjellige stadier for modellen. Dette sikrer at man føler framgang etter hver pose som blir fullført. Det at man ser Mantaen gradvis ta form gir også god motivasjon til å fortsette. Instruksjonene er detaljerte, og man tar ting steg for steg. Byggeprosessen består av over 400 detaljerte steg fordelt på to manualer. Så man mister aldri kontroll over byggingen. Det er derimot viktig å huske at dette er en tidskrevende modell, og ikke noe man fullfører på en dag. Takket være de detaljerte instruksjonene så kommer alle i mål til slutt. 

Modellen av Opel Manta A 1974 GT/E er rik på detaljer, sterke farger og bevegelige deler. Detaljrikdommen er ganske utrolig. Modellen føles og ser ut som en mindre versjon av den ekte bilen. Selv om selve modellen er solid, så er det noen deler som er skjørere når man tar på dem. Settene faller noen ganger bakover i liggende stilling, førerspeilet faller ned ved en litt brå berøring, og dørene kan noen ganger trenge en dytt for å lukke seg ordentlig. Dette er ikke et stort problem hvis man tenker å bruke bilen som en utstillingsmodell, men det setter en demper for moroa hvis man ønsker å gjøre noe mer aktivt med bilen. 

Det er liten tvil om at settet gir mye bil for pengene. Man tilbringer mange timer sammen med modellen gjennom byggeprosessen. Belønningen for strevet er en 1:12 modell av en europeisk klassiker som gjør tar seg godt ut på hylla. Det er bare å la Manta-manian ta overhånd. 

Konklusjon: COBI har laget en virkelighetsnær versjon av den europeiske klassikeren Opel Manta A 1974 GT/E. Den store 1:12 modellen har tydelige farger, fine detaljer, og flere bevegelige deler. Byggeprosessen er overkommelig for alle takket være de detaljerte instruksjonene. Modellen kan være litt skjør på noen av de mer ømfintlige delene, men den er ellers solid. Sluttresultatet er en fin modell som tar seg godt ut på hylla. 

Produkt: 1974 Opel Manta A GT/E

Byggetid: 10 timer. Total byggetid avhenger av hvor erfaren byggeren er. 

Aldersgrense: 11 år.  Det er mange små deler og noen seksjoner som kan være krevende. Man må ha god tålmodighet, konsentrasjon, og fokus. Yngre barn kan slite med å bygge settet alene, men kan ha det gøy sammen med en voksen eller eldre barn. 

Brikker: 1940

Slitestyrke: 5

Lekeverdi: 4

Montering: 6

Kvalitet: 6

Verdi for pengene: 5

Produsent: COBI S.A.

Leverandør:  Trend Partner AS

Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

[custom-facebook-feed feed=1]

© Lemmy.no, Lemmy-figuren og Leketøymagasinet: 30.11.2022- dags dato 2024 JB FORLAG • Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse. Vi følger Vær varsom-plakatens regler. • Kontaktinformasjon: JB FORLAG, Halfdan Kjerulfs vei 6A, 1410 KOLBOTN • Telefon: 975 99 007 – 22 431 007. I redaksjonen: John Berge (ansvarlig utgiver og redaktør),Katrine Wang Svendsen (journalist & leketøyanmelder), Jon Smeland Olsen (journalist & leketøyanmelder) og Joakim Rekaa (journalist & leketøyanmelder). Design, foto og layout: Per Mork. Kreativ rådgiver: Geir Gerhard Greger. Maskotdesign etter en idé fra John Berge: Christian Høkaas. Webhotell hos Wican Gruppen. Stor takk til alle våre nye støttespillere og alle positive mennesker i leketøybransjen. Vi takker for tilliten og håper å vise oss den verdig. Har du lest alt dette? Da synes jeg du skal gi deg selv et klapp på skuldrene!

LEMMY LEKETØYMAGASINET er medlem av

Fagpressen