q Se, et så stort LEGO-sett har du ikke sett før - LEMMY.no – leketøybransjens nye fagblad!
Følg oss på sosiale medier

Nye produkter

Se, et så stort LEGO-sett har du ikke sett før

Avatar photo

Publisert

LEGO har virkelig slått på stortrommen med sitt Eiffel tower-sett.

Aldri tidligere har LEGO laget et så stort byggesett.

Ah, Paris! Vive la France.

LEGO Eiffel Tower er danskenes aller største lansering noensinne.

Her snakker vi nemlig om størrelsen, som er på – hold deg fast – 149 centimeter!


Nå kan du altså få et av verdens mest berømte byggverk inn i ditt eget hus, tross alt 228,5 meter lavere enn originalen i Frankrikes hovedstad.

Likefullt, det vil ta solid plass i et hvilket som helst respektabelt hjem, og ikke minst være en god tidtrøyte. For med hele 10.001 deler (!) er dette et LEGO-byggesett som vil kreve sin mann og kvinne!

(Og før noen skyter inn: det finnes større LEGO-sett – jeg har sett dem selv! Jo. Det finnes. I LEGO-butikker, hos byggere etc. Men disse er ikke ferdigfabrikerte og til salgs på ordinært vis. Det er det som er den store forskjellen.)

Eiffeltårnet er et fagverkstårn bygd av smijern, og er med sin høyde på 330 meter det mest kjente landemerket i Paris, og er internasjonalt kjent som et symbol for Frankrike. Det ble bygd i løpet av to år og sto klart til verdensutstillingen i 1889. Tårnet ble innviet 31. mars 1889, men allmennheten fikk ikke tilgang før 6. mai samme år.  

Det er vakkert …

LEGO-designer Rok Žgalin Kobe uttaler at settet er den ultimate LEGO-hyllesten til et arkitektonisk og ingeniørmessig mesterverk. 

«Vi fulgte, så godt det lot seg gjøre, de strukturelle prinsippene i originaltårnet tett opp mot hva LEGO-systemet kan tillate. Det er det perfekte settet for reise- og arkitekturfans,» sier Kobe i en pressemelding.

LEGO har aldersgruppen 18+ som målgruppe, og lover at settet er svært detaljert.

LEGO Eiffel Tower lanseres 25. november 2022 hos LEGOs egne butikker og nettsiden til LEGO. Prisen er 6.999 kroner.

PS! Om man kjøper settet får kan også med på kjøpet Gustave Eiffels leilighet. 

John Berge er fra Kristiansund. Han samlet på LEGO som barn og begynte igjen i 2020. Han er også storsamler av klassiske figurer basert på sine populærkulturelle helter innenfor film, serier og tegneserier. John har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Han står også bak fagbladene og nettsidene KINOMAGASINET og PRO AV MAGASINET. John startet JB Forlag på en av bursdagene sine, 26.10.1999. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

[custom-facebook-feed feed=1]

© Lemmy.no, Lemmy-figuren og Leketøymagasinet: 30.11.2022- dags dato 2024 JB FORLAG • Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse. Vi følger Vær varsom-plakatens regler. • Kontaktinformasjon: JB FORLAG, Halfdan Kjerulfs vei 6A, 1410 KOLBOTN • Telefon: 975 99 007 – 22 431 007. I redaksjonen: John Berge (ansvarlig utgiver og redaktør),Katrine Wang Svendsen (journalist & leketøyanmelder), Jon Smeland Olsen (journalist & leketøyanmelder) og Joakim Rekaa (journalist & leketøyanmelder). Design, foto og layout: Per Mork. Kreativ rådgiver: Geir Gerhard Greger. Maskotdesign etter en idé fra John Berge: Christian Høkaas. Webhotell hos Wican Gruppen. Stor takk til alle våre nye støttespillere og alle positive mennesker i leketøybransjen. Vi takker for tilliten og håper å vise oss den verdig. Har du lest alt dette? Da synes jeg du skal gi deg selv et klapp på skuldrene!

LEMMY LEKETØYMAGASINET er medlem av

Fagpressen