q Panini-kort igjen i skuddet - LEMMY.no – leketøybransjens nye fagblad!
Følg oss på sosiale medier

Nye produkter

Panini-kort igjen i skuddet

Avatar photo

Publisert

Klistremerke-kortene er en klassiker som aldri går av moten.

Klistremerkene fra det italienske selskapet Panini slår an også i 2022 – 51 år siden firmaet startet opp.

Det var i 1970 at Panini inngikk et samarbeid med FIFA og laget det første klistremerker albumet for verdensmesterskapet samme år.

I alle år siden har dette vært en gjentagende farsott blant da unge, og nå både unge og voksne, samlere.

Det kan være penger i samlingen av Panini-kort. I 2017 ble et kort fra 1970, signert av fotballlegenden Pelé, solgt for 10.450 britiske pund. Vi snakker altså om godt over 100.000 kroner!

Panini lager kort også for europemesterskapene i fotball, Premier Leauge, samt turneringer i andre i andre land og verdensdeler.

Lekekassen er blant de mange leketøyforhandlerne som har årets Panini-merker til salgs, men også kioskkjeden og lekebutikker selger årets nye klistermerker fra Panini til årets FIFA World Cup Qatar 2022, som altså noe kontroversielt foregår i det arabiske landet Qatar.

Startpakken med klistremerker fra Panini FIFA World Cup Qatar 2022 inneholder 25 klistremerker med motiv av spillere og fotballag i verdenscupen 2022, samt et album. Selve klistremerkesamlingen består av totalt 670 klistremerker, inkludert 50 spesielle varianter. I tillegg finnes det også Panini Extra Stickers i samlingen, som er supersjeldne klistremerker satt inn i tilfeldige pakker. Disse spesialklistremerkene skiller seg ut ved at de har et action-bilde foran. 20 spillere er valgt ut, både Ledgens og Rookies, og hver er representert i ulike fargevarianter. 

Hva vil det koste å skaffe seg alle klistremerkene i settet? Ifølge Skynews er det 670 klistremerker å samle på i det nye settet. Det vil koste ca. 120 britiske pund, ifølge samleren Kieran Maguire (60). Men å skaffe et komplett sett med direkte kjøp ansees som umulig, annet hvis man klarer å bytte til seg for tilsvarende kort. I praksis kan det koste opp mot 900 britiske pund å få alt komplett – nærmere 10.000 norske kroner. Mr. Maquire startet å samle kort i 1970. Prisene har økt voldsomt siden da, og enda mer de siste årene.

Likte du artikkelen?

Fortell dine venner, kolleger og konkurrenter! Del gjerne siden
via e-post eller på sosiale medier.

John Berge er fra Kristiansund. Han samlet på LEGO som barn og begynte igjen i 2020. Han er også storsamler av klassiske figurer basert på sine populærkulturelle helter innenfor film, serier og tegneserier. John har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Han står også bak fagbladene og nettsidene KINOMAGASINET og PRO AV MAGASINET. John startet JB Forlag på en av bursdagene sine, 26.10.1999. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

[custom-facebook-feed feed=1]

© Lemmy.no, Lemmy-figuren og Leketøymagasinet: 30.11.2022- dags dato 2024 JB FORLAG • Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse. Vi følger Vær varsom-plakatens regler. • Kontaktinformasjon: JB FORLAG, Halfdan Kjerulfs vei 6A, 1410 KOLBOTN • Telefon: 975 99 007 – 22 431 007. I redaksjonen: John Berge (ansvarlig utgiver og redaktør),Katrine Wang Svendsen (journalist & leketøyanmelder), Jon Smeland Olsen (journalist & leketøyanmelder) og Joakim Rekaa (journalist & leketøyanmelder). Design, foto og layout: Per Mork. Kreativ rådgiver: Geir Gerhard Greger. Maskotdesign etter en idé fra John Berge: Christian Høkaas. Webhotell hos Wican Gruppen. Stor takk til alle våre nye støttespillere og alle positive mennesker i leketøybransjen. Vi takker for tilliten og håper å vise oss den verdig. Har du lest alt dette? Da synes jeg du skal gi deg selv et klapp på skuldrene!

LEMMY LEKETØYMAGASINET er medlem av

Fagpressen