Følg oss på sosiale medier

LEKETØY-BRANSJEN

Svenskene starter Lekens dag

Avatar photo

Publisert

Den svenske bransjeorganisasjonen Lek- och Babybranschen annonserer 25. april 2023 som historiens første Lekens dag.

«Fra og med 25. april 2023 feirer vi den årlige lekedagen. Det er dagen da vi med glede og entusiasme snakker om lek . Vi ønsker å engasjere og skape en folkelig bevegelse rundt lek. Barn trenger å bli inspirert til lek og gis mulighet for felles opplevelser med voksne og foreldre,» heter det på organisasjonens nettside.

Ifølge temadager.se finnes det allerede 834 (!) såkalte temadager i Sverige. Men enda en trengs altså, for å øke anerkjennelse for lek.

«Lek er avgjørende for barns utvikling, samt både fysisk og psykisk helse. Målet er å øke all lek, og Lekens dag er en måte å årlig minne om hvor viktig det er», sier Jennifer Rydén, administrerende direktør i Lek- och Babybranschen.

De har opprettet en egen nettside, Facebook-side og Instagram-konto. På nettsiden heter det at «Lek gjør verden bedre». De oppfordrer voksne til å «ta lek på alvor» og foreslår at dette skal skje hjemme, i barnehager, på skolen, på arbeidsplasser og i foreninger.

Jennifer Rydén i Lek- och Babybranschen. Foto: Lek- och Babybranschen.

John Berge er fra Kristiansund. Han samlet på LEGO som barn og begynte igjen i 2020. Han er også storsamler av klassiske figurer basert på sine populærkulturelle helter innenfor film, serier og tegneserier. John har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Han står også bak fagbladene og nettsidene KINOMAGASINET og PRO AV MAGASINET. John startet JB Forlag på en av bursdagene sine, 26.10.1999. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

[custom-facebook-feed feed=1]

© Lemmy.no, Lemmy-figuren og Leketøymagasinet: 30.11.2022- dags dato 2024 JB FORLAG • Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse. Vi følger Vær varsom-plakatens regler. • Kontaktinformasjon: JB FORLAG, Halfdan Kjerulfs vei 6A, 1410 KOLBOTN • Telefon: 975 99 007 – 22 431 007. I redaksjonen: John Berge (ansvarlig utgiver og redaktør),Christer Hansson (leketøyanmelder), Ole-Kristian Solberg Elden (leketøyanmelder)Katrine Wang Svendsen (leketøyanmelder), Jon Smeland Olsen (´leketøyanmelder) og Anne Helen Nygård Sørensen (leketøyanmelder). Design & layout: Per Mork. Korrekturleser: Geir Gerhard Greger. Maskotdesign etter en idé fra John Berge: Christian Høkaas. Webhotell hos Wican Gruppen. Stor takk til alle våre nye støttespillere og alle positive mennesker i leketøybransjen. Vi takker for tilliten og håper å vise oss den verdig. Har du lest alt dette? Da synes jeg du skal gi deg selv et klapp på skuldrene!

LEMMY LEKETØYMAGASINET er medlem av

Fagpressen