Følg oss på sosiale medier

LEKETØY-MESSE

Dette er de seks Toy Award-vinnerne 2023

Avatar photo

Publisert

Prisvinnerne – deres produkter og firmanavn – fra venstre. (Navnene på disse herrene fikk vi ikke oppyst, men vi oppdaterer saken hvis vi lykkes med å skaffe dem.) Miika K.I., Franckh-Kosmos (person nr. 1), Kreative byggeklosser, BAVVIC (person nr. 2), Paw Patrol AR tatoveringer og klistremerker, HoloToyz (person nr. 3), EverEarth 7 i 1 Space Activity Cube, EverEarth Europe (person nr. 4), Historie om livet på jorden, Clementoni (person nr. 5) og Yummy Bear Scale, Topbright (person nr. 6). Foto: John Berge, LEMMY LEKETØYMAGASINET.no ©

NÜRNBERG, TYSKLAND: Spielwarenmesse 2023 åpnet med å hedre seks innovative nye produkter med ToyAward.

For disse seks utstillerne ble det en særdeles vellykket start på den 72. Spielwarenmesse.

En dag før den offisielle åpningen av messen, tirsdag 31. januar 2023, ble de nemlig feiret på PressPreview for sine fremragende produktinnovasjoner med utdelingen av den ettertraktede Toy Award.

I Baby & Infant-området var det EverEarth 7 in 1 Space Activity Cube fra EverEarth Europe som vant dagen.

Førsteplassen i PreSchool gikk til Yummy Bear Scale fra Topbright.

Clementoni vant prisen i SchoolKids-delen med eksperimenteringssettet History of Life on Earth.

I kategorien Teenager & Adults gikk seieren til Miika K.I. robot fra Franckh-Kosmos.

HoloToyz tok prisen i oppstartsområdet for sine Paw Patrol AR Tattoos & Stickers, mens BAVVIC var vinneren i Sustainability-delen med sine kreative byggeklosser. Sistnevnte vinner er en gründer som virkelig viste ekte vinnerglede med sitt kroppspråk.

Vi kommer tilbake med mer detaljer om vinnerne i LEMMY 1-2023.

Les mer om vinnerne nedenfor:

Kategori: Baby og spedbarn (0-3 år)
EverEarth 7 i 1 Space Activity Cube, EverEarth Europe

Timevis med moro for babyer og småbarn loves av 7-i-1 Space Activity Cube fra EverEarth. Det er mye å oppdage i denne varierte aktivitetskuben med sine roterende og plug-in spill og romstasjon med planeter, kjøretøy og en fremmed figur. Det gir trening for finmotorikk, konsentrasjon og tenkeevne. «Utformingen av kuben fanger virkelig oppmerksomheten – den trenger ingen teknologi, og likevel er den smart,» kommenterte jurymedlemmer.

Kategori: Førskole (3-6 år)
Yummy Bear Scale, Topbright

Med Yummy Bear Scale fra Topbright lærer førskolebarn sine første tall og de fysiske konseptene vekt og balanse. Hvis de legger en rekke fargerike cupcakes på vekten, er det kun den tilsvarende summen av tallene som balanserer vekten. I tillegg kan enkle matematikkoppgaver løses ved å balansere tallene. «Det som er imponerende med dette pedagogisk verdifulle leketøyet, er den intuitive læringen og omarbeidingen av et velkjent prinsipp som passer for barn,» var juryens dom.

Kategori: Skolebarn (6-10 år)
Historie om livet på jorden, Clementoni

Nordisk distributør: Exertis

Eksperimentsettet History of Life on Earth fra Clementoni avslører millioner av år med menneskets historie for unge forskere. Deres egne eksperimenter er supplert med digitalt innhold via en smarttelefon-app og informasjon er levende illustrert av VR-elementer. Det undervises i disipliner som geologi, paleontologi, astronomi og botanikk. «Utvalget av eksperimenter og underholdningen som settet gir er spesielt verdt å nevne,» bemerket juryen.

Kategori: Tenåringer og voksne (Ti år og eldre)
Miika K.I., Franckh-Kosmos

Franckh-Kosmos setter en milepæl med Miika K.I. Unge hobbyutviklere kan trene den adaptive roboten i tale, lyder og gester. Miika K.I. lærer å utføre enkle kommandoer via en app. Detaljerte instruksjoner gir bakgrunnskunnskap om kunstig intelligens. Ekspertjuryens sammendrag: «Konseptets konsistente natur, dets integrering i en tegneserie og evnen til å spesifisere dine egne gester fortjener mye ros.»

Kategori: Oppstart
Paw Patrol AR tatoveringer og klistremerker, HoloToyz

Paw Patrol Augmented Reality Tatoveringer og klistremerker fra HoloToyz gjør drømmer til virkelighet. Skannet med en app kommer de søte hundepolitiet Chase, Zuma & Co til live som 3D-animasjoner. Enten som klistremerker i rommet eller som tatoveringer på huden: på et blunk suser de livlige karakterene gjennom barnerommet. «Bemerkelsesverdig nyskapende», mener juryen; de fremhevet også den gjennomtenkte introduksjonen til ny teknologi og den enkle driften av appen.

Kategori: Bærekraft
Kreative byggeklosser, BAVVIC

Tre Creative Buildings Blocks fra BAVVIC kan settes sammen til utallige konstruksjoner ved hjelp av grepsvennlige silikonforbindelser. Som et STEM-læringsleketøy stimulerer de interessen for tekniske sammenhenger, og deres integrative tilnærming gjør dem spesielt egnet for barn med sanseintegrasjonsforstyrrelser. Veden til blokkene kommer fra avskjæringer fra vindusramme- og møbelproduksjon. «Den taktile følelsen av byggeklossene skiller seg ut», vurderer jurymedlemmer.

Om ToyAward:

Som et viktig kvalitetsstempel nyter ToyAward verdensomspennende anerkjennelse. Dette er en ledesnor for mange butikker når de bestemmer seg for satsingsområder.

De prisvinnende nye produktene ble valgt ut av en internasjonal ekspertjury på 13 medlemmer. De ble vurdert med tanke på forståelighet av produktkonseptet, lekeglede, originalitet, sikkerhet, potensial for kommersiell suksess, og produksjon og kvalitet.

Spielwarenmesse eG viser vinnerne og de øvrige nominerte på det dedikerte ToyAward-spesialområdet i Hall 3A.

John Berge er fra Kristiansund. Han samlet på LEGO som barn og begynte igjen i 2020. Han er også storsamler av klassiske figurer basert på sine populærkulturelle helter innenfor film, serier og tegneserier. John har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Han står også bak fagbladene og nettsidene KINOMAGASINET og PRO AV MAGASINET. John startet JB Forlag på en av bursdagene sine, 26.10.1999. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Klikk for å kommentere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

[custom-facebook-feed feed=1]

© Lemmy.no, Lemmy-figuren og Leketøymagasinet: 30.11.2022- dags dato 2024 JB FORLAG • Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse. Vi følger Vær varsom-plakatens regler. • Kontaktinformasjon: JB FORLAG, Halfdan Kjerulfs vei 6A, 1410 KOLBOTN • Telefon: 975 99 007 – 22 431 007. I redaksjonen: John Berge (ansvarlig utgiver og redaktør),Christer Hansson (leketøyanmelder), Ole-Kristian Solberg Elden (leketøyanmelder)Katrine Wang Svendsen (leketøyanmelder), Jon Smeland Olsen (´leketøyanmelder) og Anne Helen Nygård Sørensen (leketøyanmelder). Design & layout: Per Mork. Korrekturleser: Geir Gerhard Greger. Maskotdesign etter en idé fra John Berge: Christian Høkaas. Webhotell hos Wican Gruppen. Stor takk til alle våre nye støttespillere og alle positive mennesker i leketøybransjen. Vi takker for tilliten og håper å vise oss den verdig. Har du lest alt dette? Da synes jeg du skal gi deg selv et klapp på skuldrene!

LEMMY LEKETØYMAGASINET er medlem av

Fagpressen